Everfresh Frukt o Grönsaker
Grapefrukt

Grapefrukt 

Grapefrukt anses ha uppstått genom korsning mellan apelsin och pomelo. Nästan alla kända sorter av grapefrukt stammar från Florida, varifrån de första plantorna kom till Europa så sent som 1910. Nu odlas grapefrukt över så gott som hela världen i subtropiska och tropiska områden. Särskilt USA och Israel är stora producenter.
Frukterna innehåller små mängder kinin som ger grapefrukten dess något bittra smak. De är runda, större än apelsiner. Ofta ca 10 cm i diameter. Frukter med skorvigt skal har också fint fruktkött.  Det är mycket saftigt, uppdelat i klyftor. Blond grapefrukt har ljusgult fruktkött medan blodgrapefrukt har ljus-rosa-mörkrött. Kärnor kan förekomma. 
Smaken är frisk och aromatisk med en bitter nyans, beroende på att grapefrukt innehåller små mängder kinin. 
Importeras hela året från främst Israel och USA (Florida, Californien). Viss import under sommaren från Afrika. 
 
Användning
Det klassiska är att servera en halv grapefrukt till frukost eller som förrätt. Blanda grapefrukt i fruktsallad, grönsallad eller matigare sallader. Dela frukten och gröp ur fruktkött och saft direkt över salladen. Hinnorna kan bli beska och detta är ett lätt sätt att undvika dem.

För information butik finns skyltar att skriva ut:

Ladda ner skylt A6

Ladda ner skylt 210x74

Ladda ner skylt A4

Apelsin Kefirlime Pomelo
Apelsin Chocolate Kumquat Pomerans
Citron Lime Satsumas
Clementin Lime Meyer Sweetie
Fingerlime Limequat Ugli
Grapefrukt Minneola
Everfresh AB • Långebergavägen 190 • 256 69 Helsingborg • 042 450 23 00