Everfresh Frukt o Grönsaker

Vår koncern

Everfresh AB är en del av Total Produce plc, som är ett av Europas ledande frukt och grönsaksföretag. På den nordiska marknaden är Total Produce Nordic marknadsledare inom segmentet färska frukter och grönsaker. Bolagets primära uppgift är att stärka landsbolagen genom att driva egna verksamheter nära odling i de stora producentländerna såsom Spanien, Italien och Frankrike.

www.totalproduce.com

Interbanan - Bananmogning

Bananen är en av svenskarnas absolut mest populära och konsumerade frukter. Den är dessutom vädigt känslig i sin struktur och kräver en varlig behandling och därför är våra banananläggningar bemannade varje dag, året runt.

Från skörd någonstans i mellan- och Sydamerika, inräknat båtfärden över Atlanten, tar det cirka 15 dagar för bananerna att komma fram till våra mogningsrum. Själva mogningsprocessen, att omvandla stärkelsen till socker, handlar om någonstans mellan 5 till 7 dygn.

I Helsingborg har vi 43 mogningsrum med en veckokapacitet på cirka 55 000 lådor.

Nowaste Logistics - Vår enkla story

Nowaste är ett ungt företag med många  unga medarbetare, utrustade med mycket kunnande och egenupplevda erfarenheter. Vår dagliga strävan är att leda utvecklingen inom effektiv färskvaruhantering. Vi är teknikintensiva och sysslar idag framförallt med logistiska lösningar inom en historiskt konservativ bransch: frukt & grönsaker. Vår största uppdragsgivare och kund är nordens största frukt och grönsaksbolag, Total Produce Nordic AB. Vi bedriver vår verksamhet i Helsingborg och Köpenhamn.

 www.nowaste.se

Everfresh AB • Långebergavägen 190 • 256 69 Helsingborg • 042 450 23 00