Everfresh Frukt o Grönsaker
Rädisa

Rädisa 

Rädisan är en av de allra äldsta kulturplantorna. Den är en 1-årig planta. Den ätliga delen av rädisan, knölen, har uppstått vid en uppsvällning av stängeln, dvs knölen är botaniskt sett en del av stängeln och inte en del av roten. Rädisor kan variera mycket i form och färg, från klotrund-långsmal till kägelformad och från helt röd till vit-röd eller helt vit.
Rädisans skarpa smak beror på att den innehåller senaps-oljor. De är mest koncentrerade i det yttersta lagret där innehållet kan var 2-3 gånger högre än i mitten av rädisan.  Förvaras kallt, 2-4 grader och helst avblastade eftersom vätskan dunstar genom bladen.
 
Användning
Rädisor äts naturella med lite smör eller salt. De är goda till ost, att dippa, att skära i skivor på smörgås, i sallader, i soppor. De kan också kokas lätt och serveras som varmt tillbehör till kött och fisk, eller på grönsakstallrik.

För information i butik finns skyltar att skriva ut: 

Ladda ner skylt A6

Ladda ner skylt 210x74

Ladda ner skylt A4  

Gulbeta Pepparrot Rättika
Jordärtskocka Polkabeta Rödbeta
Kålrot Potatis Stjälkselleri
Majrova Rotpersilja Svartrot
Morot Rotselleri Sötpotatis
Palsternacka Rädisa
Everfresh AB • Långebergavägen 190 • 256 69 Helsingborg • 042 450 23 00