Everfresh Frukt o Grönsaker

Dragon

Det finns två typer av dragon. Rysk dragon som har grövre blad och inte så fin och aromatisk smak som den andra som kallas fransk dragon. Den ryska dragonen är emellertid härdigare och lättare att odla. Den odlas från frö medan den franska dragonen måste förökas med stickling.
Dragonplantan är flerårig och den blir busklik. Det är bladen från de unga skotten som används. De har mest intensiv smak strax innan plantan blommar.
Hacka eller klipp bladen och använd som krydda till stekt kött eller fisk. Dragon passar utmärkt i såser och soppor. Det är fransk dragon som är huvudkryddan i bearnaisesås.
Man gör "dragon-vinäger" genom att lägga hela stjälkar med blad i vinägerflaskan. Det ser dekorativt ut och ger aromatisk smak. I vanliga anrättningar bör man inte använda stjälkarna eftersom de har mycket skarp smak.

För information i butik finns skyltar att skriva ut: 

Ladda ner skylt A6

Ladda ner skylt 210x74 

Ladda ner skylt A4

Basilika Koriander Oregano
Bladpersilja Krasse/Kryddkrasse Persilja
Citronmeliss Körvel Rosmarin
Dill Libbsticka Salvia
Dragon Mejram Timjan
Isop Mynta Vattenkrasse
Everfresh AB • Långebergavägen 190 • 256 69 Helsingborg • 042 450 23 00