Everfresh Frukt o Grönsaker
Rödkål

Rödkål 

Det röda färgämnet i rödkålen finns i bladens överhudsceller och yttersta cellager medan de inre delarna är vita. Färgens intensitet är ett viktigt kriterium vid förädlingen av nya rödkålssorter.
Rödkålssorterna indelas i grupper efter hur tidigt de kan skördas, sommarrödkål och hållbar vinterrödkål. Vinterrödkålen innehåller mer färgämne än de tidigare sorterna. Förvara kålen kallt i 2-4 grader. Delad kål bör läggas i plastfilm så den inte torkar. Råriven kål kan förvaras i plastpåse i kylskåp flera dagar. Droppa över lite citrondressing så förstörs inte C-vitaminerna. Hårt knutna huvuden är mer hållbara än löst knutna.

Användning
Rödkål är god och dekorativ strimlad i råkost. Brynt, kokt och kryddad serveras det till kött, t ex gås och julskinka. Den passar bra till feta rätter eftersom rödkålen traditionellt kryddas till något syrlig smak. Delad kål bör läggas i plastfilm så att den inte torkar. Råriven kål förvaras flera dagar i plastpåse i kylskåp.

För information i butik finns skyltar att skriva ut: 

Ladda ner skylt A6

Ladda ner skylt 210x74

Ladda ner skylt A4  

Blomkål Brysselkål Rödkål
Blomkål lila Fänkål Salladskål
Sparrisbroccoli Grönkål Savoykål
Blomkål romanesco Kålrabbi Spetskål
Broccoli Paksoi Vitkål
Everfresh AB • Långebergavägen 190 • 256 69 Helsingborg • 042 450 23 00