Everfresh Frukt o Grönsaker
Kastanj

Kastanjer

Kastanjen trivs utmärkt i Skandinavien, men här blir frukterna inte alltid mogna. De flesta kastanjträd som växer här i Sverige kallas hästkastanj och frutkterna är oätliga. Varje kanstanjnöt är ett frö.
Tack vare sitt höga stärkelseinnehåll används kastanjer mer som grönsak än som nöt.
Kastanjens stärkelse omvandlas delvis till socker vid rostning och kokning. Smaken blir söt och nötlik. De ska förvaras torrt och kallt, ca 2-4 grader.

Användning
Skalen tas bort genom att man skär ett snitt längs hela nöten, och sänker kastanjen i kokande vatten tills dess att skalet öppnar sig. Då kan det lätt dras av. Man äter hela kastanjerna, rostade i ugn, ångade eller kokta. Det går att göra puré och använda färs, till patéer och liknande. Det vanligaste sättet att anrätta kastanjer är att snitta dem i den toppiga änden, baka dem i ugn och servera dem varma med litet smör och salt.  

Aubergine Paprika Halloween Tomat biff
Avocado Pumpa Tomat coeur de boeuf
Butternutpumpa Pumpa Acorn Tomat gourmet
Cassava/Maniok Pumpa Baby Bear Tomat kvist
Chilipeppar Pumpa Crown Prince Tomat körsbär
Citrongräs Pumpa Muscat Halloween Tomat plommon
Gurka Pumpa Pattison Tomat plommonbaby
Ingefära Pumpa Spagetti Tomat romantica
Kastanj Pumpa Turban Tomat san mazzo
Kronärtskocka Spagettipumpa Tomat topmato
Majs Sparris Tomater kumato baby
Minimajs Spenat Zucchini
Okra Tomat Tomat Angelle
Paprika
Everfresh AB • Långebergavägen 190 • 256 69 Helsingborg • 042 450 23 00