Everfresh Frukt o Grönsaker
Groddar

Groddar 

Mungbönor kallas även böngroddar. Fröna har grönt fröskal och är relativt små. Groddarna är mycket spröda, har behaglig mild smak och används både ensamma och i blandningar.

Sojabönor förväxlas ofta med mungbönan, man används inte så ofta till groddar pga dålig groning och många sjuka frön. Groddarna bör dessutom kokas innan de äts, eftersom de innehåller ämnen som hämmar matsmältningen.

Alfagroddar har mycket små frön med brunt fröskal. Groddarna är bäst när groddbladen är utvecklade och har blivit gröna. Smaken är mycket mild och groddarna passar både att serveras ensamma och i blandningar.

Linser, man använder både röda och gröna linser för groddning. Smaken är relativt neutral. Linsgroddar används mest i blandningar, men kan mycket väl användas ensamma.

Kryddgroddar, de vanligaste är rädis- och lökgroddar. De ingår i blandningar för att ge kryddig smak.

Solrosskott är solrosfrön som groddats och fått utveckla skott. Dessa är mörkgröna, krispiga med fyllig smak. Den används på samma sätt som groddar.
 

Bondbönor Haricots verts Sugarsnaps
Brytbönor Skärbönor Vaxbönor
Groddar Sockerärtor
Everfresh AB • Långebergavägen 190 • 256 69 Helsingborg • 042 450 23 00