Everfresh Frukt o Grönsaker

Juli 2012

Persikor och nektariner är syskon med varandra men har ändå lite olika karaktärsdrag. Persikan med sin lite sköna och smekande flanellkänsla och nektarinen med sin lite kaxigt stolta nakenhet.
Släktskapet delar dessa båda med plommon, mandel och aprikoser och nektarinen har uppkommit genom en spontan genetisk förändring av persikan. Som allt växande har varje frukt och grönsak sin optimala växtmiljö så ock persikor och nektariner.
Om vi tar oss långt ner på den italienska stöveln till landskapen som heter Kalabrien och Apulien, så finner vi den rätta mineralsammansättningen i jorden och här uppfylls alla förutsättningar som krävs för att kunna odla färggranna och smakrika persikor och nektariner. Spanien har sin motsvarighet i trakterna runt Lérida som ligger i de baskiska landskapen, rakt väster ut från Barcelona räknat.

Den platta persikan paraguayos är en relativt ny bekantskap för den stora massan av nordiska konsumenter och den tippas bli ungarnas framtida favorit.
Med sin platta form och en liten kärna, blir frukten greppvänlig även för en liten barnhand. En liten frukt med en stor smak som bör tilltala nutidens och framtidens konsumenter.

Vill du läsa mer om persikor och nektariner kan du med fördel läsa på denna hemsidas lexikondel som finns under rubriken produkter.

Fler månadens produkter
Everfresh AB • Långebergavägen 190 • 256 69 Helsingborg • 042 450 23 00