Everfresh Frukt o Grönsaker

Augusti 2012

Meloner smakar som de bästa sommardagarna, oavsett tidpunkt på året, och ger dig samtidigt innerliga påminnelser om semesterresor som finns kvar i fint bevarade minnen.
Precis som den moderna människan har sina rötter i Centralafrika har även vattenmelonerna sitt urspgung hämtat härifrån. vad gäller sockermeloners härkomst går uppfattningarna isär, vissa källor pekar på Afrika, precis som för vattenmelonerna, medan andra med bestämdhet vill hävda att de historiska anlagen har fått sin första forstran från vissa delar av Asien.

Meloner hör till samma familj som pumpa och gurka och är en ettårig kläng- eller klätterväxt. Det finns många olika sorter, storlekar och former och den mångfalden är ett resultat av att den växer på så många olika geografiska platser på jorden och med så skiftande växtförutsättningar.
Meloner delas in i två sorter; sockermeloner och vattenmeloner. I de sorter som räknas till sockermeloner så är kärnorna samlade i en hålighet i mitten, medan kärnorna i vattenmeloner är insprängda i fruktköttet.
Det råder också en viss begreppsförvirring över om meloner är en frukt eller en grönsak och för att göra det enkelt för sig klassificerar vissa källor meloner som grönsaksfrukter.

Det finns också olika förslag på användningsområden, förutom att äta melonerna i olika anrättningar eller som naturell.
Den kan vara ett kul inslag i en kärnspottartävling.
Du kan köra vattenmeloner i en mixer och dricka som en läskande dryck eller frysa in och göra isglassar eller iskuber, som du kan lägga i drinkarna.
Sockermeloner passar i alla former av smoothies och är lätt att kombinera smakmässigt med andra frukter.

Beroende på sort och egenskaper finns det olika temperaturer för bästa förvaring. Om du går in på denna hemsida under produkter/förvaringstemperatur kan du läsa dig till de mest optimala temperaturerna för de olika sorterna.

Beroende på sort

Fler månadens produkter
Everfresh AB • Långebergavägen 190 • 256 69 Helsingborg • 042 450 23 00