Everfresh Frukt o Grönsaker

April 2012

Bananen är en av svenskarnas absolut mest populära och konsumerade frukter. Bananen är biologiskt sett ett bär och palmen som den växer på en ört. Örten som är ca 3-4 meter hög vissnar ner efter att bananstocken har blivit skördad. Växtmassan som förmultnar skapar en bra grogrund för efterföljande generationer och döttrarna som kommer att växa upp är rotskott från modern.

Bananen är väldigt känslig i sin struktur och kräver en varlig behandling och därför är vår mongningsanläggning bemannad varje dag året runt. Om bananen förvaras i  temperaturer under +12 grader, så riskerar den att få frysskador och den vill absolut inte komma över +25 graders temperatur i fruktköttet heller, för då kokar den.

Hemma skall du förvara den i rumstemperatur och tänk på att bananer är en frukt som vinner på att man köper den flera gånger i veckan.

Från skörd någonstans i mellan- och Sydamerika, inräknat båtfärden över Atlanten, tar det cirka 15 dagar för bananerna att komma till våra mogningsrum.
Själva mogningsprocessen, att omvandla stärkelsen till socker, handlar om någonstans mellan 5-7 dygn.

Bananen är mycket rik på kolhydrater och därför bra att äta i samband med fysisk träning för att snabbt ge extra energi.

Bananer är av samma anledning utmärkta att ta med ut i naturen och på utflykten och för att får extra energi om man vandrar eller cyklar längre sträckor. Börjar energin att sina kan du lätt fylla på förrådet med en mogen banan.

Fler månadens produkter
Everfresh AB • Långebergavägen 190 • 256 69 Helsingborg • 042 450 23 00